Csirkével töltött kagylótészta curry mártással
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg csirkemell filé
3 fél kaliforniai paprika (háromszínű)
1 csokor petrezselyem
25 dkg óriás kagylótészta
fél szál póréhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 evőkanál curry
2 dl tejszín
3 evőkanál joghurt
Elkészítés:
1. Bő vizet forralunk. A csirkemellet ledaráljuk. A paprikákat megmossuk, húsukat kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és habzsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból a száraz tésztába töltjük. A forró vízben megfőzzük a töltött tésztákat. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
2. Közben elkészítjük a mártást. A póréhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk rajta, hozzáöntjük a fehérbort, és beforraljuk. Belekeverjük a curryport, felöntjük a tejszínnel, és 2-3 percig főzzük.
3. A mártást leturmixoljuk, beletesszük a töltött kagylókat, és lassú tűzön megforgatjuk benne. A kagylókat tányérra szedjük, és ráöntjük a mártást. Joghurttal és korianderrel dekorálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése